Tyylivinkit naisille: Miksi laukun valinnalla on merkitystä?

Käsilaukku on monen naisen suosikkivaatekappale. Se kätkee sisäänsä valtavasti tavaraa ja se viimeistelee asun kuin asun. Täydelliseen käsilaukkuun panostaminen ei ole mitenkään erikoista nykypäivänä, vaan monet naiset käyttävät jopa tuhansia euroja uuden laukun ostamiseen kerran tai useamman kerran vuodessa. Vaikka niin suuren rahasumman laittaminen uuteen laukkuun ei olisikaan omalla kohdalla mahdollista, voi pienemmälläkin rahasummalla saada ostettua omaan tyyliin sopivan ja kestävän laukun. Laukun roolia asun viimeistelijänä ei kannata aliarvioida. Jos laukulla ei ole tyylissäsi suurta roolia, kannattaa sinun lukea tämä artikkelimme, jossa kerromme miksi laukun valinnalla on pukeutumisessa todella suuri merkitys ja miksi laukkuihin kannattaa panostaa yhtä paljon kuin muuhunkin vaatekaapin sisältöön.

Laukku kertoo uskomattoman paljon kantajastaan, joten se millaista laukkua käytät, kertoo paljon siitä millainen tyyppi olet ja millaista elämäntapaa noudata. Sekä laukun kantotapa että laukun malli kertovat paljon sinusta ja tyylistäsi. Laukulla voi viedä huomion itseensä, näyttää oman statuksensa, lisätä itsevarmuutta, palkita itsensä ja tuoda käytännöllisyyttä omaan elämään. Lisäksi monelle naiselle uuden laukun ostaminen on itsensä hemmottelua merkkipäivänä tai jonkun suuren tavoitteen täyttymisen merkki.

Salkkumallinen minimalistinen laukku sopii uranaiselle, jotka haluavat kiinnittää huomionsa työhön ja ovat itsevarmoja omasta asemastaan työelämässä. Designer laukku kyynärtaipeessa toimii statussymbolina, jota kaikilla ei ole varaa ostaa ja jota siksi käyttävät naiset, jotka haluavat oman statuksensa tai trendikkyytensä näkyvän myös muille. Käytännöllinen olalla roikkuva olkalaukku sopii rennolle naiselle, jolle pukeutuminen ei ole elämän ykkösasia ja joka pitää enemmän käytännöllisyydestä kuin hyvältä näyttämisestä. Olkalaukku sopii myös heille, jotka tuntuvat kantavan koko omaisuuttaan mukanaan paikasta toiseen. Olkapään yli heitetty pieni laukku sopii tyttömäisestä tyylistä pitävälle naiselle, joka tykkää kontrollista eikä pidä yllätyksistä. Kädessä kannettava clutch kertoo menevästä elämäntavasta ja siitä, että laukun kantaja pitää bileistä ja upeaksi laittautumisesta. Kukallinen kesämekko, olkilaukku ja hattu taas sopivat kesää rakastavalla romanttiselle sielulle.

See also  Buyers Guide on How to Pick the Right Watch Audemar Band

Laukun mallilla omaa vartaloa voi myös muokata siinä missä vaatteillakin. Lyhyt laukku sopii pitkälle naiselle, joka ei liiemmin omasta pituudestaan välitä ja naiselle, joka ei halua viedä huomiota pitkään varteensa. Lyhythihnainen ja pienikokoinen laukku sopii lyhyellä ja sirolle naiselle, jota liian suuri laukku ei imartele. Suurikokoinen nainen taas suosii pienentävän efektin tuovia selkeälinjaisia laukkuja. Suuret printit vievät huomion pois kehosta ja mielenkiintoiset materiaalit sopivat kaiken kokoisille ja niillä saa muuten yksinkertaiseen tyyliin näyttävyyttä ja kiinnostavuutta. Kulmikkaat mallit tuovat ryhtiä ja sopivat kookkaalle naiselle. Pehmeät muodot ja materiaalit taas tuovat kontrastia pitkän naisen tyyliin.

Laukku tuo yleensä viimeisen silauksen asulle ja laukkua vaihtamalla samasta asusta saa sopivaan arkeen ja juhlaan. Arkilaukut ja juhlalaukut ovat eri asia, joten laukun tyylillä on todella paljon vaikutusta siihen, että tyylistä tulee huoliteltu ja tilaisuuteen sopiva. Kimalteleva bilelaukku ei sovi arkipäiviin toimistolla. Bilelaukkuihin ei kannatakaan käyttää liikaa rahaa, sillä näyttävälle laukulle ei tule loppujen lopuksi paljon käyttöä. Sen sijaan kannattaa panostaa muutamaan arkilaukkuun, jotka tekevät arkipukeutumisesta tyylikästä ja tuovat pientä luksusta arkeen. Arkilaukun materiaaliksi kannattaa valita laadukas nahka, joka pysyy hyvänä säässä kuin säässä ja kestää käyttöä päivästä toiseen.  Jos päiväsi kuluvat toimistolla ja lähdet sieltä usein suoraan illanviettoon, kannattaa sinun viedä toimistolle vaihtolaukku erikoistilanteita varten. Arkinen toimistoasu muuttuu iltaan sopivaksi kengät vaihtamalla ja pienemmällä kirjekuorilaukulla.