Hvordan velge dansesko for nybegynnere

Dersom man er ny som danser og skal kjøpe seg dansesko kan det være lurt å vite et par ting om hva man bør tenke på før man bestemmer seg for hvilken type sko man bør kjøpe. Det finnes flere ulike typer dansesko man kan velge mellom og det kan derfor være stor variasjon mellom to ulike skopar. Her hjelper vi deg derfor litt på vei ved å gi deg en oversikt over enkelte ting man bør tenke over før man bestemmer seg for et par.

Hvilken type dansesko er du ute etter?

Hvilke dansesko man skal velge vil avhenge av hvilken type dans man skal danse. Noen dansesko er for eksempel tilpasset ballroom dansing, mens andre typer er ment for latinsk dans og danser som går raskere, med mer rytmer som salsa, rumba og lignende. Det første man bør finne ut er derfor hvilken type dansesko man ser etter.

Sørg for at skoen passer 

Noe av det aller viktigste når man skal velge dansesko er at skoen sitter komfortabelt på foten, noe som både innebærer at det ikke gjør vondt å danse i dem, men også at man enkelt kan bevege seg i skoene. Et viktig punkt er derfor å prøve flere par sko, eller å prøve lignende sko om man skal bestille dansesko på nett. Sko har en tendens til å variere i størrelse mellom forskjellige merker og man er derfor ikke sikret at et par sko fra to forskjellige merker sitter like godt, selv om størrelsene er helt lik. Har man mulighet til å prøve skoene i en butikk først bør man derfor gjerne prøve et par forskjellige sko til man finner et par som sitter som støpt, så man er sikker på at man ikke vil få noen problemer når man skal danse i dem senere. Bestiller man sko på nett bør man også prøve dem hjemme før man skal bruke dem på en dansetime, for å kjenne hvordan de føles å danse i. Enkelte sko krever også at de gås inn litt, noe det kan være lurt å gjøre hjemme på forhånd.

Høyde på hælen

Dansesko har vanligvis litt hæl, hvor høyden på hælen ofte varierer avhengig av hvilken type dans man skal danse. Hvor høy hæl man bør velge vil derfor være litt avhengig av hva man danser, men det aller viktigste vil likevel være at man føler seg komfortabel i å danse med dem. Synes man hælen blir for høy og vanskelig å danse i bør man derfor heller velge et par sko med litt lavere hæl. Dette gjelder særlig om man er ny som danser og ikke vant til å gå eller danse med høye hæler. Når man blir vant til det kan man så øke høyden på hælen når man skal kjøpe nye sko, om man ønsker det.

Såle

Når det kommer til valg av såle på skoene vil det i de fleste tilfeller anbefales å velge en dansesko med såle av semsket skinn. Dette vil gi deg nok friksjon til at man kan bevege seg raskt, samtidig som de ikke vil være altfor glatte og vanskelige å bevege seg i.

By lexutor